2018-09-25 08:55:58• hírek • Bede Emőke

Korszerűsítik a szatmári repteret

Rendkívüli ülést tartott hétfő délelőtt a Szatmár Megyei Tanács, ugyanis megérkezett a várva várt költségvetés-kiegészítés, mely az önkormányzatok és a különböző intézmények pénzügyi gondjaira nyújt átmeneti megoldást.

A Szatmárnémeti Nemzetközi Repülőtér egyike azon kevés intézményeknek, mely az átlagnál jobban áll pénzügyi szempontból, mi több, sikerült jelentős összegeket megspórolnia. A kiadásokat 162 ezer lejjel csökkentették, a beruházások területén pedig 490 ezer lejt sikerült megspórolni. Mint arra a tanácsülésen a reptér igazgatója, Mihai Patrascu rávilágított, a megspórolt pénz igencsak jól jön, ugyanis a közeljövőben több területen is szeretnének olyan fejlesztéseket kieszközölni, melyek a 21. századi elvárásoknak megfelelővé tennék a helyi repteret is. A rövid beszámolóból kiderült, szeretnék légkondícionálóval felszerelni a várótermet, illetve szeretnék bővíteni is azt, hiszen az utóbbi időszakban jelentősen megnövekedett az utasforgalom. Ezzel pedig kéz a kézben jár az is, hogy egyre több mozgássérült utazik Szatmárnémetiből, ezért nagy szükség volna az akadálymentesítésre. Ennek megoldásához egy speciális lépcső beszerzésére van szükség.



Mivel a reptérről induló járatokkal sok gyermek is utazik, ezért az intézmény vezetője a prioritási listára felvette egy játszótér kialakítását is. Végül, de nem utolsó sorban a hatékonyabb munka érdekében és a közeledő tél miatt szeretnének beszerezni egy poggyászok szállítására alkalmas szalagot, valamint egy olyan munkagépet, mely hókotrásra és a kifutópálya takarítására is alkalmas.
 

Tavaly egyébként 60 ezer utas vette igénybe a reptér szolgáltatásait, ebben az évben azonban még ettől is többre, kb. 100 ezer ügyfélre számít a vezetőség. Elképzelhető, hogy számításaik beigazolódnak, ugyanis a tenger felé repülő járatok átlagos foglaltsági aránya 82,4% volt, de a nemzetközi járat is népszerű a szatmáriak körében. Mi sem tükrözi ezt jobban, minthogy a WizzAir fapados légitársaság jövő hónaptól kezdődően kettőről háromra emeli Szatmárnémetiből Londonba induló járatainak számát.


Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: